Жандармерия окупира Разлог след масовия цигански бой

Жандармерия окупира Разлог след масовия цигански бой

Десетки разложани се събраха днес пред съдебната палата в Разлог, където предстои гледане на мярка за неотклонение на задържаните след масов бой в местно заведение роми. Десетки жандармеристи и полицаи бдяха за реда пред съда в очакване на сблъсъци, но до такива не се стигна, предаде struma.com.

Оказа се, че разложани протестират срещу изявление на водеща, която съобщила, че в Разлог масов бой се превърнал в „Трагикомедия“, при условие, че след боя има пострадало момче, което е в болница, заради нараняванията си и в никой случай сблъсъкът не може да бъде наречен комедия.

Боят стана заради направена забележка на дете на 10 години от ромски произход, което обикаляло около хладилник със сладолед и клиент му направил забележка.

Малчуганът започнал да псува и се върнал в заведението с роднини, водени от баща му и чичо му, които без да питат започнали да налитат на присътващите.Бяха задържани 5-има участници в сблъсъка . В никой случай боят не е на етническа основа, тъй като за първи път роми и българи в Разлог попадат в подобна ситуация, след чисто битов конфликт.

Предвид ситуацията в страната обаче не се изключва и политически опит за разпалване на напрежение, но разложани се оказаха достатъчно мъдри хора и направиха мирен протест. В момента очакват решението на съдията за арестуваните, а близките им седят в автомобилите си, без да се намесват в мирния протест.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *