Жената на Каплата отказала полиграф, пуснаха я на свободa

Жената на Каплата отказала полиграф, пуснаха я на свободa

Жената на Васил Капланов-Каплата Петя Николова е освободена. Тя бе задържана във връзка с издирването на изчезналия Янек Миланов. С нея са работили психолози, като тя е отказала да се подложи на детектор на лъжата. След разпита Николова е освободена.

В същото време продължава стартиралата в петък акция по търсенето на следи от 43-годишния Миланов в района на Дупница и Сапарева баня. В акцията участват стотици полицаи, жандармерия, прокурори и следови кучета. Петима бяха задържаните след акцията. Сред тях бе и Николова, която е задържана във връзка с изчезването на Миланов. Смята се, че именно заради нея 43-годишният мъж е отвлечен. В петък следобед пък районният съд в Дупница прати под домашен арест Капланов, който е обвиенен за притежание на голямо количество амуниции.

„Под надзора на прокуратурата продължават проверките в Дупница от МВР и всички контролни органи на “бизнесите“ на обвиняемия Капланов и лица, свързани с т.нар. “братя Галеви”. Ще направим всичко необходимо за спокойствието на жителите на града“, написа междувременно в Туитър главният прокурор Иван Гешев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *