Жертвите в САЩ наближават 33 хиляди, нюйоркчани благодариха на медиците с Франк Синатра

За последните 24 часа САЩ добавиха още 4491 починали, заразени с новия коронавирус и общият брой на жертвите вече се доближава до 33 000, според данни на университета „Джонс Хопкинс“, предава bg-voice.

Това е най-високият брой на починали от началото на епидемията досега, но не се обявява като нова рекордна стойност, тъй като е възможно в него да са включени и смъртни случаи, които „вероятно“ са свързани с Ковид-19. Тази седмица град Ню Йорк обяви, че ще добави 3778 „вероятно починали“ от Ковид-19 души в списъка с жертвите.

Заразените в страната са 667 800. Вчера вечерта нюйоркчани вместо да аплодират или да скандират „Благодаря“ от прозорците си по адрес на лекарите, мобилизирани срещу пандемията, запяха песента на Франк Синатра „Ню Йорк, Ню Йорк“.

Класическото парче отекна в продължение на десетина минути в няколко от кварталите на града. Музиката се долавяше от много балкони и прозорци, според потребители на Фейсбук.

В Ню Йорк заразените са 213 000, а починалите са над 11 500. Вчера губернаторът Андрю Куомо удължи мериките за изолация до 15 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *