Жители на „Княжево“ отново на протест заради трафика на автомобили

Столичани от „Княжево“ на протест срещу разширяването на пътя по „Цар Борис III“. Тяхното искане е да се преразгледа проекта за разширение на ОП и да се приемат такива проектни решения, които да облекчат трафика през квартал Княжево, а не да го стимулират, като за целта се създадат предпоставки транзитния трафик да се изведе към автомагистрала Люлин.

„Ние сме против изграждането на тунел, който да е за безконфликтно преминаване към Владая. Ние сме против незаконното реверсивно движение, ние сме против премахването на велоалеята, която е по общ устройствен план приета. Всички тези неща, ако бъдат реализирани реално по никакъв начин няма да спрат този огромен транзитен трафик, който и в момента минава през нашия квартал”, каза Андрей Кокалов.

Той посочи, че искат да се разши Околовръстното шосе, както има планове на общината, но от това разширение да отпадне, според тях, тунелът за безконфликтно преминаване, тъй като смятат, че той ще вкара още по-голям трафик в квартала.

„Искаме също така реверсивното движение, което е горе при Мала Кория също да отпадне, поради простата причина, че то също ще стимулира трафик, защото ние не можем да разберем на какво основание се правят всички тези облекчения за транзитния трафик през квартала ни, след като се планира да се направи Околовръстен път, който да вкарва целият транзитен трафик към магистрала Струма. В момента още не е пуснато официално, но се очаква всеки момент то да бъде факт, вече е изградена инфраструктурата за него”, посочи още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *