Жител на Банско: Хората са уплашени, градът е пуст! Кметът: Няма паника!

Хората са уплашени. Градът е пуст. Магазините и аптеките работят, засега няма празни рафтове. Спокойна съм, че достъп до лекарства и храна имаме. Това заяви в ефира на Нова телевизия Надежда Атанасова, която е жител на Банско по повод поставената карантина на населеното място заради COVID-19.

Знаем, че не можем да излизаме от града, но ако се нуждаем от Спешна помощ има начин да излезем или лекар да дойде при нас, каза още тя.

По думите ѝ в града се пръска с дезинфектанти и постоянно се движи полиция. „Не мога да кажа в хотелите какви мерки са взети, защото ситуацията е сложна. Има хотели и с жилищна част и там не знам какво се случва“, обясни Атанасова.

Тя разказа, че през тези 14 дни се е записала на два онлайн курса, приготвила си е книги и също така има възможност да работи от вкъщи. „В туристическия бранш съм и в момента се финализира зимния сезон. Надяваме се да отмине бързо“, каза още тя.

Няма паника в Банско, обяви кметът на града Иван Кадев, в сутрешния блок на Нова тв. Той призова хората да излизат само тогава, когато е необходимо – за храна и лекарства.

Кметът посочи, че се изпълнява стриктно заповедта на министъра на здравеопазването относно карантината в града.

Той помощи туроператорите и собствениците на хотели да създадат организация и да намерят начин за превоз на туристите, под конвой да бъдат изпратени до летището. Не знам точната бройка на туристите, много са, от различни страни, каза Иван Кадев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *