Журналистът Иво Никодимов заплашван заради репортаж за Бобокови?

Криминалният журналист Иво Никодимов от БНТ, който преди няколко години беше пребит в района на „Сан Стефано“ 29, взриви ефира, като обяви, че е бил сплашван заради бизнесмените Бобокови, пише kriminalno.com

„На 25 юни вечерта, буквално минути след като се излъчи репортажа с бизнесмена Пламен Бобоков, получих на вайбър следния приятелски съвет: „Разбирам, че си журналист, а не изкопчия, но ще си позволя да ти дам приятелски съвет: не ходи в Борисовата градина и се движи сред хора. Приятна вечер“.

Може да е случайно, може да е добронамерено – сами преценете“, написа във фейсбук Никодимов.

Точно преди 2 години той беше нападнат и бит именно в Борисовата градина от трима бабаити. Наложи се да бъде хоспитализиран и с редица травми бе изписан седмица по-късно. Сега Никодимов не уточни кой е авторът на заплахата.

Междувременно Специализираната прокуратура публикува част от текстова комуникация между „лице с имунитет“ и обвиняемия Пламен Бобоков. Въпросният човек може и да е, а може и да не е, президентът Румен Радев. Съобщението е във връзка с множеството запитвания от медии, високият обществен интерес и с цел представяне на обективната истина, съобщиха прокурорите.

Комуникацията се публикува с разрешение на наблюдаващите прокурори,съгласно чл. 198 НПК. Същата се съдържа в експертиза на мобилен телефон, ползван от Пламен Бобоков.

Анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident – Rumen Radev съобщение с текст: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!……Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.

Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *