Журналистът Слави Ангелов „поръчан” от простака, разорал дюните на „Смокиня”?

Журналистът Слави Ангелов „поръчан” от простака, разорал дюните на „Смокиня”?

Разследващият журналист Слави Ангелов, който тази вечер около 21 часа бе пребит с железни тръби от двама маскирани на бул. „Дондуков”, може и да е „поръчан” от скандалния бургаски бизнесмен Иван Нончев, прочул се като простака, разорал дюните на къмпинг „Смокиня” миналата година, за да си открие гледка към морето.

Слави Ангелов е настанен с множество наранявания в ИСУЛ без опасност за живота.

Тази версия лансират колеги на Слави Ангелов от оглавявания от него в. „168 часа”. Известният журналист следеше изкъсо съдебното дело срещу Иван Нончев, което в края на февруари бе прекратено от Бургаския окръжен съд и върнато на прокуратурата. След лъхащото на корупция съдебно решение Слави Ангелов се възмути публично и публикува разследване, от което стана известно, че съдията е взел под внимание спорни експертизи на вещите лица Димитрина Стоянова и Иван Камбуров, за да оневини Иван Нончев, варварски унищожил хилядолетната пясъчна дюна.

Последния коментар на Слави Ангелов също е по темата „Иван Нончев”. На 4 март той публикува мнение, озаглавено: „Простака победи и ни върна в 90-те: дюната я няма, той – невинен”.

„Побоят не е бил с цел грабеж, тъй като на Слави не му е отнето нищо. Аз съм втрещена от това, че третия човек е записвал побоя. Тоест този побой трябва да бъде показан на някого”, категорична бе, че става въпрос за поръчково нападение издателят на „Медийна група България” Венелина Гочева.

В официалната позиция на „Медийна група България”, осъждаща бруталното нападение, се казва, че Слави Ангелов е нападнат с „провинциална грубост” и припомнят, че колегата им е с активна гражданска позиция по много теми, особено екологични.

Съдебното дело за унищожената дюна на къмпинг „Смокиня“ бе следено изкъсо от Слави Ангелов.

Слави Ангелов е настанен в ИСУЛ без опасност за живота. Полицията работи по случая, разследват се няколко версии. Сред тях е и тази, че разследващия журналист може да е нападнат от футболни хулигани.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *