Забравете за тези храни, след като навършите 40

На 40-годишна възраст трябва да се откажете от редица не съвсем здравословни навици, които са свързани с храненето. Лекарите са посочили забранени храни, които могат да доведат до диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Маргарин – Има много от него в печените изделия и различни сладкиши. Храната е богата на наситени мазнини, които повишават нивата на холестерола и в крайна сметка увеличават теглото. По-добре е да замените маргарина със зехтин или кокосово масло, ако печете у дома.

Заместители на захарта – Изненадващо, заместителите имат потенциала да предизвикат диабет и различни здравословни проблеми. По-добре да използвате сироп или мед.

Газирани напитки – Те съдържат много неестествени вещества, които увеличават риска от рак.

Алкохолни напитки и коктейли – Тук трябва да знаете кога да спрете: не повече от две чаши на вечер.

Плодови сокове – Те имат отрицателен ефект върху сърцето, тъй като съдържат големи количества фруктоза.

Кексчета – Богати са на захар и мазнини. Можете да се поглезите от време на време, но не всеки ден.

Месни продукти – Те са с високо съдържание на натрий, консерванти, карагенан и други съединения. По-добре да се намери по-здравословна алтернатива на колбасите.

Пържено месо – При пържене на месо се образуват хетероциклични амини и полициклични въглехидрати, които могат да променят човешката ДНК. Рискът от рак се увеличава.

Дресинг с ниско съдържание на мазнини – Мазнините в салатните дресинги например са заменени със захар, сол и различни добавки. По-добре е да приготвите дресинга сами.

Бърза храна – Храненето с бърза храна няколко пъти седмично води до развитие на инсулинова резистентност наполовина.

Енергийни напитки – Те се основават на различни подсладители, които унищожават зъбите.

Протеинови шейкове – Те съдържат невероятно количество добавки, масла, консерванти. Теглото на човек бързо се увеличава, рисковете от диабет се увеличават

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *