Забравете Наталия! Вече ви звъни Виктор от сходен телефон

„Здравейте, казвам се Виктор. Обаждам се за запитването ви за работа в кол център. Вие сте от София, нали?“. Така започват телефонните разговори от неизвестен номер, индексиран като „Спам“ от Google потребителите, които засипаха столичани от вчера. Явно прочутият чатбот Наталия си има вече и мъжка версия, за да няма дискриминирани.

На тормоза са подложени от часове хиляди нашенци, а ако се съди по случилото се с Наталия, изцепките ще продължат още няколко дни. Телефоните, от които се звъни, са доста сходни с предишната измама – 0883 27****.

Засега Комисията за регулиране на съобщенията не е в час с повсеместния тормоз, а от МВР съобщиха, че будни граждани вече са информирали органите на реда за случващото се.

Призоваваме органите на реда да си свършат работата този път, след като досега разследването на ГДБОП за Наталия е без резултат. Какво чакате, господа милиционери, колко чатбота да се навъдят, преди да си размърдате задниците?

От МВР призоваха гражданите да не предоставят каквито и да било лични данни, в случай, че се натъкнат на Виктор или друг непознат по телефона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *