Забраниха каруците в Благоевград, в такситата – само с маски

Кметът на община Благоевград – Румен Томов, който оглавява и Общинския кризисен щаб, забрани със своя заповед движението на каруци по улиците. В ромската махала на града се извършва редовна дезинфекция, има засилено полицейско присъствие, хората там се информират за мерките срещу разпространението на коронавируса.

Сред новите мерки в борбата срещу разпространението на коронавируса е и забраната за спиране на автобуси на нерегламентирани места. Който забележи такава нередност, да подава сигнал в полицията, призова градоначалникът. Целта е от РЗИ да могат да контролират тези, които се прибират в града.

Идващите от чужбина са длъжни да спазят 14-дневна карантина. Таксиметровите шофори не бива да качват пътници без маски, след всеки курс е необходимо да проветряват и дезинфекцират автомобилите си. „Решихме, че засега не се налага въвеждане на вечерен час”, коментира кметът.

Засега в Благоeвград 8 души са поставени под карантина, спрямо седем от тях мярката е от вчера, а един е под карантина от сряда. Ако някой от тях вдигне температура, има проблеми с дишането, има зачервено гърло или кашлица, нека се свърже с личния лекар или РЗИ, посъветва Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *