Забраниха пазарите в Банско и Добринище, филм фестът ще е в мини онлайн формат

След Разлог и Белица, и община Банско въвежда по-строги мерки с оглед ограничаване разпространението на коронавируса. В курортния град до второ нареждане се забранява неделният промишлен пазар на улиците „Цар Симеон“ и „Иван Джолев“.

Преустановява се и промишленият и зеленчуков пазар в град Добринище, който се провежда на улица „Търговска“. Досега кметската заповед разрешаваше пазарите при спазване на всички противоепидемични мерки.

До 13 ноември включително се преустановяват още присъствените занимания на лицата, посещаващи Дневен център за деца и младежи с увреждания „Здравец“ и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Седмична грижа“, пише „Струма“.

Освен наложените ограничения се отлага и едно от емблематичните събития в курорта – Банско филм фест 2020, който традиционно се провежда през месец ноември. Решението е взето от организаторите на събитието и община Банско.

Предвидената програма за тазгодишното издание, в която бяха включени най-добрите планинарски и екстремни филми, които трябваше да се прожектират в Банско, се отлага за следващата година. Така за пръв път в историята си част от филмите, включени в тазгодишното издание, ще се проведат под формата на мини онлайн формат в дните на фестивала от 26 до 29 ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *