Забъркаха Бербатов в измама за 300 000 долара! Мнозина се опариха

Забъркаха Бербатов в измама за 300 000 долара! Мнозина се опариха

Димитър Бербатов бе забъркан в набираща популярност Фейсбук измама. Неизвестни потребители на социалната мрежа използват автентично видео на футболната звезда, добавят негова снимка и организират мнима игра с огромни парични награди.

В случая измамниците обещават 300 000 долара в брой на първите, които свържат очите със снимката на играча. Измамата върви под формата на лайв излъчване. Интересното е, че с течение на времето наградата претърпя сериозен скок, тъй като в началото бяха обещани по 10 000 долара.

Схемата цели да хване в капан наивни потребители на социалната мрежа, които бивам уведомени, че печелят, а след това им се искат лични данни и банкови сметки уж за превеждане на сумата. Прави впечатление, че много потребители се хващат на кукичката.

Публикацията на мнимия Бербатов бе споделена близо 200 пъти, а коментарите с предположение кои са очите му бяха над 250 и то само в първите два часа. В последствие публикацията и видеото към нея изчезнаха. Самият Бербатов не коментира измамата, въпреки че мнозина излъгани потребители до последно вярваха, че този му профил във Фейсбук е истински.

Оригиналният акаунт на Берба във Фейсбук остава единственият, който е администриран от него, като има над 2.1 милиона последователи.

В последно време подобен тип измама в социалните мрежи стана изключително популярна в световен мащаб. За тази цел дори бяха хакнати официалните профили на известни личности, което доведе до сериозно напрежение.

Иначе за последно Бербатов сподели, че се е отдал изцяло на семейството си, но има няколко проекта, които щял да обяви, когато нещата станат официални.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *