Завършил в ЮЗУ е новият временен главен секретар на МВР

Президентът Румен Радев подписа вчера указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност главния секретар на МВР Живко Коцев. За това настояха вче неприсъствено министрите от кабинета „Главчев“.

До назначаването на титуляр, функциите ще изпълнява Димитър Кангалджиев, досегашен заместник – главен секретар.

Кангалджиев е роден на 15 март 1982 година. Той има магистърска степен по специалност „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, и бакалавърска – по специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР. Владее английски и руски език, показва информация в сайта на МВР.

През 2005 година Кангалджиев започва работа в системата на МВР, като заема длъжността „разузнавач“ първо в отдел „Криминална полиция“ при СДВР, а по-късно – в отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП. В периода 2010 – 2015 г. е началник на група „Криминална полиция“ при РУП – Костинброд, след което до 2016 г. – началник на РУ – Ботевград.

От 2016 до 2019 г. заема поста началник на сектор в отдел „Криминална полиция“ в ГДНП. От 2019 г. поема поста началник на сектор в отдел „Специални операции“ в ГДБОП, а от 30 май 2021 г. до 27 септември 2023 г. е заместник-директор на главната дирекция. Преминал е допълнителни курсове и специализирани обучения. Награждаван многократно за постигнати високи резултати в служебната дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *