Заключиха двора на църквата в Благоевград, футболисти го превърнали в паркинг

Защо благоевградската църква „Въведение Богородично“ в кв. „Вароша” е заключена след 17 часа, а на влизане има ограда и знак „забранено паркирането“?

Ограничителните мерки са взети, за да се опази дворното пространство на храма, което вечер се превръща в паркинг за автомобили и бусове, с които се извозват футболисти, обясни служителката презвитера Аделина Стефанова пред в. „Струма“.

„През месец май църквата ще бъде отворена за миряни до 17 часа заради епидемията с коронавируса. Но от 1 юни се връща към нормалния си режим – ще бъде отворена от 6.30 ч. до 19.30 ч., без почивен ден, както е било винаги в църковната история.

Църковните хористи също ще подновят участието си в литургиите. Добрата новина е, че на 24 май има записани 4 кръщенки на деца, които ще се провеждат при строга дезинфекция, с маски и през половин час между всеки от обредите.

Първата венчавка след извънредното положение и разхлабване на мерките ще бъде на 20 юни. Работата ни ще продължи при спазване на същите засилени санитарни и хигиенни мерки – вътре и извън храма”, добави Аделина Стефанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *