Зам.-декан на ЮЗУ в Експертен съвет към главния прокурор Иван Гешев

Зам.-декан на ЮЗУ в Експертен съвет към главния прокурор Иван Гешев

Двама преподаватели в Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград – проф. Габриела Белова и проф. Костадин Бобев, бяха избрани да участват в Експертен съвет към главния прокурор Иван Гешев.

Съветът, който е създаден със заповед на главния прокурор, има за цел да го подпомага в осъществяване на конституционните му правомощия за методическо ръководство върху дейността на всички прокурори, информира „Струма“. В 18-членнния съвет са включени представители на научната общност с безспорен опит в областта на правото и изявени специалисти в правоприлагането с доказани професионални качества и авторитет, като сред тях са двама бивши главни прокурори – проф. Васил Мръчков и проф. Никола Филчев, и редица водещи преподаватели от различни университети.

Проф. д-р Габриела Белова е професор по международно право и международни отношения. Тя е бивш декан, а в момена е зам. декан на „ПИФ“ в Югозападния университет и ръководител катедра „Международно право и международни отношения“, преподавател по международно публично право и международни спорове и конфликти.

Проф. д.ю.н. Костадин Бобев е професор по криминалистика и доктор по юридически науки. Той е преподавател в Югозападен университет и Бургаския свободен университет, дългогодишен директор на Научноизследователски институт по криминалистика и криминология.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *