Запечатаха заведението на екскмета на Бобов дол, предлагал храни в обекта

В РУ – Бобов дол е започнато досъдебно производство за осъществяване на търговска дейност, нарушаваща правилата в условия на извънредно положение за ограничаване разпространението на коронавирус – заведение за бързо обслужване е предлагало храни не на гише, а вътре в обекта.

На 25 март инспектори от РЗИ – Кюстендил и полицаи от Бобов дол са направили проверка на заведението за бързо хранене, собственост на бившия директор на „Мини Бобов дол” и бивш кмет на миньорската община Димитър Ганчев, което се намира до бившата общинска болница, пише „Струма“.

При проверката е установено, че в заведението е имало струпване на хора – имало клиенти, които си купували кафе, сандвичи… Заведението е запечатано и е съставен протокол на собственика. Всички материали по досъдебното производство са докладвани на дежурен прокурор.

Местни жители коментираха вчера, че при проверки миналата седмица са затворени 4 кафенета и заведения за хранене в центъра на Бобов дол.

С цел предпазване от разпространение на коронавируса преди около седмица кметът на Бобов дол Елза Величкова издаде заповед да се затвори и кооперативният пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *