Започва дълго чакан ремонт на 8 улици в Благоевград

След дълги години чакане от стотици благоевградчани най-после ще бъде решен сериозен проблем с канализацията и водопровода на няколко улици в центъра на Благоевград. Вчера бе направена първа копка от вр.и.д. кмет Ясен Попвасилев на проекта за основна реконструкция на осем улици. Свещеник от местната църква отслужи водосвет.

Церемонията се проведе на улица „Борис Сарафов”, на нея присъства кметският екип, служители на Общината, представители на фирмата изпълнител и граждани. Ремонтите ще обхванат още 7 улици – „Васил Априлов“, „Неофит Рилски“, „Патриарх Евтимий“, „Сергей Румянцев“, „Сава Михайлов“, „Петър Стоянов“ и „Алеко Константинов“.

Съветниците разрешиха в края на февруари на тогавашния кмет Румен Томов да изтегли банков кредит от 5 милиона лева за ремонт на осемте улици, за които има изготвени проекти. Това се случи от трети опит, на две минали сесии местният парламент отхвърляше това искане на кметския екип.

С ремонта на улиците ще се решат проблемите на стотици благоевградчани от централна градска част, които са принудени години наред да живеят без канализация и треперят при всеки дъжд, защото мазетата им се пълнят с фекални води. Някои се страхуваха и къщите им да не рухнат заради влагата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *