Започва Международният фестивал на уличните изкуства fAIRfest

За първи път Благоевград ще бъде домакин на Международен фестивал на уличните изкуства ,,fAIRfest“. Фестивалът ще се проведе в периода 18 – 22 май. Селектираните спектакли за първото издание на ,,fAIRfest“ са обиколили цяла Европа и благоевградчани ще имат възможността да се насладят на невероятно шоу, съчетаващо в себе си елементи от различните видове изкуства – театрално, танцово и цирково.

Всяка вечер в рамките на 5 дни различни спектакли ще бъдат представяни в различни точки на града – пл. ,,Македония“, кв. Грамада, кв. Струмско, кв. Еленово и пл. ,,Георги Измирлиев“. Специално за децата на Благоевград ще бъде организиран и двудневен уъркшоп, на 21. и 22. май в парк ,,Бачиново“, където малчуганите ще могат да придобият умения да жонглират с различни инструменти, да ходят на кокили и да се запознаят с други форми на цирковото изкуство.

Театър на огъня и сенките „Fireter“ със специалното участие на MAGO FOFFICINO, ИТАЛИЯ, Константин Константиновский, Русия, с чиято подкрепа се реализира фестивалът, е проект, специализиран в създаването на атрактивни пърформанси, съчетаващи в себе си елементи на огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации, живи статуи, уникални костюми, конструкции и декори.

Международният фестивал на уличните изкуства Благоевград ,,fAIRfest“ си поставя за цел да промени типичната представа за пърформанса. Целта на фестивала е да разчупи границата между публика и артисти, също така и конвенционалния тип сцена, като търси нестандартни открити локации и похвати зрителите да се почувстват част от свят, изтъкан от красотата на театъра, цирка, танца, огъня, светлината, сенките и тяхната възможност за безкрайни превъплъщения в различни лица, форми и състояния.

Използвайки различни средства като танц и жонглиране с различни огнени инструменти, шоу с кокили, уникални костюми, маски, марионетки, живи статуи, светлинни ефекти, сенки и други разнообразни експерименти и пърформанси, фестивалът ще бъде голяма атракция както за благоевградчани, така и за гостите на града. Спектаклите в рамките на петте дни на фестивала ще бъдат представени непосредствено сред публиката,неусетно въвличайки зрителя в необятния океан на фантазии и красота. Вие ще се превърнете в актьори и макар за момент ще станете част от света на Театъра на огъня и сенките, а той – част от вашата радост и усмивки…

Международният фестивал на уличните изкуства Благоевград ,,fAIRfest“ ще представи внушителен по мащабите си уличен театър, каращ хората да запомнят срещата си с атрактивните и авангардни артисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *