Започва Международният фестивал на уличните изкуства fAIRfest

Започва Международният фестивал на уличните изкуства fAIRfest

За първи път Благоевград ще бъде домакин на Международен фестивал на уличните изкуства ,,fAIRfest“. Фестивалът ще се проведе в периода 18 – 22 май. Селектираните спектакли за първото издание на ,,fAIRfest“ са обиколили цяла Европа и благоевградчани ще имат възможността да се насладят на невероятно шоу, съчетаващо в себе си елементи от различните видове изкуства – театрално, танцово и цирково.

Всяка вечер в рамките на 5 дни различни спектакли ще бъдат представяни в различни точки на града – пл. ,,Македония“, кв. Грамада, кв. Струмско, кв. Еленово и пл. ,,Георги Измирлиев“. Специално за децата на Благоевград ще бъде организиран и двудневен уъркшоп, на 21. и 22. май в парк ,,Бачиново“, където малчуганите ще могат да придобият умения да жонглират с различни инструменти, да ходят на кокили и да се запознаят с други форми на цирковото изкуство.

Театър на огъня и сенките „Fireter“ със специалното участие на MAGO FOFFICINO, ИТАЛИЯ, Константин Константиновский, Русия, с чиято подкрепа се реализира фестивалът, е проект, специализиран в създаването на атрактивни пърформанси, съчетаващи в себе си елементи на огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации, живи статуи, уникални костюми, конструкции и декори.

Международният фестивал на уличните изкуства Благоевград ,,fAIRfest“ си поставя за цел да промени типичната представа за пърформанса. Целта на фестивала е да разчупи границата между публика и артисти, също така и конвенционалния тип сцена, като търси нестандартни открити локации и похвати зрителите да се почувстват част от свят, изтъкан от красотата на театъра, цирка, танца, огъня, светлината, сенките и тяхната възможност за безкрайни превъплъщения в различни лица, форми и състояния.

Използвайки различни средства като танц и жонглиране с различни огнени инструменти, шоу с кокили, уникални костюми, маски, марионетки, живи статуи, светлинни ефекти, сенки и други разнообразни експерименти и пърформанси, фестивалът ще бъде голяма атракция както за благоевградчани, така и за гостите на града. Спектаклите в рамките на петте дни на фестивала ще бъдат представени непосредствено сред публиката,неусетно въвличайки зрителя в необятния океан на фантазии и красота. Вие ще се превърнете в актьори и макар за момент ще станете част от света на Театъра на огъня и сенките, а той – част от вашата радост и усмивки…

Международният фестивал на уличните изкуства Благоевград ,,fAIRfest“ ще представи внушителен по мащабите си уличен театър, каращ хората да запомнят срещата си с атрактивните и авангардни артисти.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *