Започва „На армане с тъпане“ в Разлог

Последни приготовления на централен площад „Преображение“, който ще посрещне  XII Фестивал на традиционните хора „На армане с тъпане“, организиран от Община Разлог, Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.“, с директор на фестивала доц. Георги Гаров.

Програмата на дванадесетия фестивал на традиционните хора започва в 19:00 часа днес с Концерт на ученици от професията „Танцьор“ на 140 СУ „Иван Богоров“ в София, клуб за хора и народни танци „На мегдана“, студентски ансамбъл към ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград, ДФГ „Мехомийчета“, ДЮТС „Разложенче“ и ТК „Мехомия“, както и представителен танцов състав към НЧ „15септември 1903 – 1909 г.“

От 20:30 до полунощ, всички жители и гости на града ще имат възможност да станат част от „Веселие на армане“, с участието на зурнаджийски оркестър „Манетата“ и „Роял бенд“ от град Благоевград.

На 1 юли, от 11:00 часа, фестивалната част ще започне с участието на 29 танцови клуба, състави и групи за хора от 23 населени места в България. Те ще изпълнят хора от различни региони под съпровода на жива музика. В грандиозния финал на фестивала всички участници ще изиграят 6 общи хора, създавайки единство и хармония в движение,  събирайки танцови клубове, състави и групи от хора от всички краища на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *