Започва ремонт на улици и укрепват свлачище в Дупница

С пролетното време започнаха ремонтните дейности по дупнишките улици. Полагането на асфалт по ул. „Седма рилска дивизия“ в града вече е в ход. Заради ремонтните дейности преминаването на моторни превозни средства по нея в участъка от ул. „Цар Симеон Велики“ до градинката „Г. Муструков“ е затворен, като за целта са поставени указателни табели.

„Изграждането на тротоарите приключва. Следващият етап е изграждане на 122 метра габиони от страната на свлачището. Знаете, че там нямаше обособена пешеходна зона, а особено в дъждовните периоди земната маса се свличаше на уличното платно. Изрично искам да приканя живеещите на улицата да не използват новите тротоари за паркинг“, обясни зам.-кметът Крум Милев, който провери как вървят дейностите, пише кмета.бг.

Служители от строителния отдел на Община Дупница пък монтираха заграждения на кооперативния пазар в града. Ще се въведе пропускателен режим с еднопосочно движение за клиентите. Поставена е маркировка за улеснение на гражданите, за да няма струпване от хора по масите, като служители ще се грижат за реда по време на пазарния ден. Дезинфекция на пазара вече е направена, измита беше цялата търговска площ. Пазарът ще работи от 08,00 до 19,00 часа, като след приключване на работния ден ще се прави пълна дезинфекция на тържището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *