Застраховат учители срещу COVID-19 за двайсетачка

Някои от учителите у нас ще започнат новата учебна година по-различно. За този 15 септември те ще се застраховат с групова полица срещу COVID-19.

Тя помага за покриване разходите за лечение, като има включено обезщетение при изписване от лечебно заведение, пише „Монитор“. Ако полицата се сключи за максималния си период от 8 месеца, то тя ще струва по едва 20 лв. на човек.

Пример е част от колегията в столичното 107 ОУ „Хан Крум“, решила да се застрахова, ако някой се разболее от коронавирус. 52-ма от учителите, които преподават в училището, ще се включат в груповата застраховка до края на годината. За да има кой да им покрие болничните разходи, те ще трябва да заплатят малко над 10 лв. за следващите четири месеца. „Учителите трябва да знаят, че някой застава зад тях, ако се случи нещо“, обясни директорът на 107-о Данко Калапиш.

Той посочи, че ще търсят по-скъпи застраховки и за учениците през предстоящата учебна година, за да може в нея да бъде включена помощ и за случай на COVID-19. За да бъде сключена полица, са необходими минимум пет души, сочат офертите на едно от застрахователните дружества у нас. Ако бъдем хоспитализирани, може да получим по 50 лв. всеки ден след първата си седмица престой за период от 5 дни. Ако попаднем в интензивното, то периодът става 2 седмици. В случай на смърт, предизвикана от коронавируса, наследниците на починалия получават 3000 лв. обезщетение.

В офертата се предлага и онлайн консултация с психолог. Важно условие е, че покритие ще има само ако по време на заразяването имаме сключена застраховка. Това означава, че ако се заразим с вируса и след това сключим застраховка, то тя няма да покрие разходите. За целта трябва да се представи медицински документ, с който се удостоверява моментът на първото диагностициране с COVID-19.

Друг застраховател пък предлага обезщетение при отменено пътуване заради коронавируса. Това важи за неосъществени пътешествия у нас и в чужбина, независимо дали са организирани от туроператор или от нас самите. Някои предлагат и финансова помощ при първичните прегледи и изследвания при вече дадена положителна проба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *