Затвориха забавачка в Разлог, учителка е с коронавирус

Затвориха забавачка в Разлог, учителка е с коронавирус

От днес до края на седмицата е затворена за дезинфекция детска градина в Разлог. Учителка от детското заведение е дала положителна проба за коронавирус, съобщава БНР. От общинския кризисен щаб в Разлог съобщиха, че се следва вече утвърдения протокол – изследване и тестове на 12-те човека от персонала, които са били в пряк контакт с учителката, тестове на децата и дезинфекция на помещенията.

Ако няма други положителни проби детското заведение ще отвори врати отново в понеделник, в случай, че има и други констатирани случаи на коронавирус, временно ще бъде ограничен достъпът и прием на децата в съответната група.

Общинският кризисен щаб, ръководен от кмета на Разлог– инж. Красимир Герчев, е в непрекъсната координация с РЗИ и здравните власти и се взимат незабавно мерки при постъпила информация.

Кметът призова за пореден път за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, както и при наличие на дори леки симптоми незабавна консултация с лекар и ограничение на контактите до установяване дали има положителен резултат.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *