Затрупан в тунела работник е баща на три деца, приеха го в реанимация

31-годишният Спас Д. от дупнишкото село Бистрица, който пострада при тежкия инцидент в тунел “Железница” е приет в реанимация.

Преди минути пред болницата в Благоевград пристигна и кметът на с. Бистрица Кирил Огненски, който е чичо на пострадалия. Той разказа, че Спас работи за фирмата, изграждаща тунела от няколко месеца. Пострадалият е баща на три деца.

По последна информация и тримата работници са с политравми, състоянието им е тежко. Работниците са транспортирани за изследвания. Единият е Георги Ф., на 46 години от село Черниче, община Симитли, той е началник-смяна. Вторият е на 31 години от село Бистрица, община Дупница. Казва се Спас и е бил миньор.

Областният управител Бисер Михайлов, който е на мястото на инцидента, посочи, че двама от затрупаните работници в тунел „Железница“ са извадени и се транспортират се към МБАЛ – Благоевград, цитиран от „Фокус“.

В района има екипи на полицията, пожарната, както и линейки. Предполага се, че има затрупан още един работник, въпреки че първоначално се смяташе, че затрупаните са четирима.

Тунел „Железница“ се строи в момента. 2 километра тръби трябва да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата. На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна. Срутването е станало от южната страна, откъм самата Железница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *