За празника: Розата в Благоевград закова цена от 5 лв. за брой

Най-предпочитаното цвете за празника и тази година си остава розата във всичките и цветови гами, твърдят търговци и конкретизират, че цената и остава твърдо 5 лв. за брой, както бе и за Свети Валентин, коментираха специално за Pirinsko.com търговци на цветя в Благоевград.

Букетите от зюмбюли, лалетата и фрезиите пък се продават между 2 и 3 лв., а по – голямите между 10 и 15 лв в зависимост от това колко цветя са включени в тях. Продавачите на цветя в Благоевград обясниха пред медията ни, че завишение на цените навръх 8 март не се очакват, пише Пиринско.

„Такова чудо никога не е било. От години сме тук, не помним подобно нещо. Хората дори не се спират да попитат за цената на цветята, какво остава да им се полюбуват или купят. Истината е плачевна, няма купувачи, няма пазар. В града останаха само стари хора и роми, няма дори и студенти, които да пазаруват. Благоевград обеднява и на хора и на финанси с всеки изминал ден, все повече и повече. Не остана и почти никой млад човек, всички са в чужбина. Няма къща без гурбетчия“, жалят се търговците.

Специалистите пък съветват: Когато се подарява букет, правилото гласи, че в него трябва да има нечетен брой цветя – 1, 3, 5, 7 и т.н. Ако цветята са повече от 12, числото трябва да се дели на 6. Не е подходящо да се подарява букет съдържащ 13 цвята.

Смята се за напълно подходящо поднасянето на едно единствено цвете между мъж и жена, тъй като това е символ на „единствената“ любов. По едно цвете обаче е подходящо мъжете да поднесат и на приятелки и колежки. За майките, бабите и лелите се спрете на трайни цветя.

Ако готвите букет за любимата жена и искате да сте оригинални и да я впечатлите, избягвайте готовите и банални аранжировки с целофан и панделка.

Вместо това се спрете на нестандартно изработен букет или поръчайте сами как да изглежда той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *