За първи път момиче е носител на приза „Техник на випуска“

За първи път момиче е носител на приза „Техник на випуска“

За първи път в историята на ПГЕЕ – Банско призът „Техник на випуска“ ще бъде връчен на момиче. С титлата тази година ще бъде удостоена отличничката Мария Колчагова. Плакетът освен за отличен успех се дава и за постигнати високи резултати в професията.

Общо 27 зрелостници завършват тази година ПГЕЕ – Банско. В училището предвиждат официално изпращане на абитуриентите на 26 юни, когато ще бъдат връчени и дипломите, пише в. „Струма“. В училището се подготвят и за бал, но на този етап предвид променената епидемична обстановка в страната и увеличения брой нови случаи на коронавирус той е под въпрос.

„Да, планираме бал, но ако получим разрешение от общинското ръководство. На този етап изчакваме да видим как ще се развият нещата на национално ниво. Желанието ни е огромно, защото децата заслужават тържество, но трябва все пак да се съобразим с правилата“, каза директорът на гимназията инж. Сашка Тодорова и поясни, че нагласите са балът на зрелостниците да бъде в деня на връчването на дипломите, като се предвижда и кратко дефиле в двора на училището след официалната церемония.

Гимназията по туризъм „Алеко Константинов“ също е определила 26 юни за официално изпращане на зрелостниците и връчване на дипломите.

„Засега предвид обстановката оставаме на този вариант – само с официално изпращане на учениците в двора на училището в деня на връчването на дипломите“, каза директорът Стефка Христова.

Общо 18 зрелостници завършват тази година Гимназията по туризъм, като двама от тях са приключили петгодишното си обучение с пълно отличие – това са Йорданка Кехайова и Тома Джолев.

Единствено в ПЛТГ не планираха бал, тъй като там зрелостниците не са се отказали от екскурзията си в Турция. Те дори трябваше да отпътуват на 26 юни, но на този етап това няма да се случи предвид удължената извънредна обстановка в страната до края на месеца.

Като цяло единственото сигурно нещо на този етап е официалното изпращане на тазгодишните зрелостници в деня на връчването на дипломите. Тепърва ще се решава и дали да има официално дефиле в центъра на града, което се наложи като традиция в курорта от няколко години.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *