За следващия сезон предпочитаме за ски родните курорти пред Австрия и Италия

Напълно е възможно България да измести Австрия и Северна Италия като една от най-предпочитаните дестинации за зимна почивка на по-заможните българи. Причината са ограниченията за пътувания извън страната заради пандемията. Освен това потребителите се чувстват по-сигурни, когато са близо до дома си. Това коментира председателят на Българската асоциация за изходящ туризъм Яна Хитова.

По думите й пандемията се отразява неблагоприятно не само на изходящия, но и на вътрешния туризъм.

„В момента

няма никакъв интерес към ваканциите,

от две седмици потребителите са на съвсем друга вълна”, поясни тя, като допълни, че масов отлив от резервации се наблюдава при офертите за ваканция в Испания. Според нея нашенци традиционно се насочват към по-близките до страната дестинации като Турция и Гърция. Именно ограниченията на гръцката граница обаче превръщат Босфора в по-достъпната ни за туризъм съседка. Тя е предпочитана за екскурзии и заради ниските цени на хранителните и промишлените стоки.

„Не се наблюдава тенденция COVID-19 да сваля цените на ваканциите извън страната. Единственото, което хотелите и туроператорите можем да предложим са по-добрите условия за резервиране”, категорична бе тя. Така например вече можем да си резервираме лятна почивка в Турция за следващата година, като заплатим

само 30 лв. депозит на човек,

а остатъка от сумата можем да преведем до 25 дни преди отпътуването си. В случай, че потребителят реши да осъществи своето пътуване, въпросният депозит ще му бъде върнат под формата на допълнителна отстъпка. Според оферти в мрежата ще броим по-малко от минимална заплата – 513 лв., за едноседмична ваканция в егейската част на Турция в активния сезон.

Хитова обаче предупреждава потребителите да бъдат внимателни преди да направят своята резервация, тъй като в туристическите сайтове има алгоритъм, който изкарва на-отпред цените за нощувка в най-евтиния хотел от цялото портфолио на офертата и то за най-краткия възможен период.

Роден туроператор започва новогодишна кампания под надслов „Резервирай, без да плащаш”. Така до края на месец ноември българите могат да направят резервация за някоя от програмите му до Турция, като не се налага да заплащат депозит.

Кампанията е с цел потребителите да се чувстват спокойни за парите си при евентуалното въвеждане на нови ограничения от страна на южната ни съседка. Сред офертите са

четиридневната самолетна почивка в Анталия за 637 лв.

на човек, по-луксозните предложения пък скачат до хилядарка. Обикновено празничната вечеря не е включена в цената и се заплаща допълнително – между 70 и 100 лв. на човек. Галавечерята обаче влиза в цената на пътуването до Истанбул за 3 нощувки, като се провежда на луксозна яхта, плаваща по Босфора. Цената на ваканцията в 384 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *