„За хляба наш” отново събра талантливи деца в Благоевград

„За хляба наш” отново събра талантливи деца в Благоевград

Официално бр открит ХХII Национален ученически конкурс „За хляба наш…”. На площад „Народни будители” започна първия ден от събитието, в което участват много деца. По традиция Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, заедно със свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично”, благослови хляба на участниците в XХII Национален ученически празник „За хляба наш…”. Ясен Попвасилев, вр.и.д. кмет на община Благоевград, поздрави всички участници и присъстващи, връчи поздравителен адрес и награди на печелившите в една от категориите.

В сградата на Младежки дом гостите имаха възможността да разгледат изложба на ученически творби – рисунка, приложно изкуство и макети, а край сцената бяха подредени хлебни изделия. Талантливите деца от ЦЛТРДБ се включиха в музикалната програма на сцената, на площад „Народни будители”.

Ученическият конкурс продължава и днес от 10.00 часа, на пл. „Народни будители”. Проявата е част от културната програма на Община Благоевград за 2021 година. XXII Национален ученически празник „За хляба наш…“ е посветен на Деня на земята.

Организира се със съдействието на Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *