Зловещо природно явление стресна Италия насред коронавируса

Жителите на италианското средиземноморие бяха силно уплашени от зловещо природно явление преди няколко дни през нощта. Те са станали свидетели на т.нар. – Кървава Луна, съобщават световните издания.

Кървавата луна, според специалистите, възниква в случай на частично лунно затъмнение. По това време Земята се намира между Слънцето и Луната. Атмосферата на нашата планета става причина за пречупването на слънчевите лъчи, което придава на спътника на Земята червеникав оттенък. На 12 април, обаче, нямаше лунно затъмнение, но това не попречи на Луната да стане червена.

Друга причина за явлението могат да бъдат горските пожари. Поради това, че огромно количество сажди и газове се издигат в атмосферата, всичко става червено. Но в Италия няма пожари или вулканични изригвания. Нищо не гори и в Африка. Следователно възниква логичен въпрос: какво всъщност се е случило?

Една от версиите е свързана с това, че Луната не е отразявала слънчевата светлина, а излъчването на някакво друго небесно тяло.

Всъщност не е ясно какво точно е било наблюдаваното явление, но мнозина са убедени, че Кървавата Луна не предвещава нищо добро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *