Иван Кадев пред бизнеса: Подземна инфраструктура, асфалтиране, осветление

Общинската управа на Банско продължава дискусиите с представителите на местния бизнес, на които се обсъждат проблеми и се набелязват мерки за подобряване условията за работа.

Освен регулярните срещи с браншовите организации, в две последователни седмици екипът на кмета Иван Кадев проведе специални работни срещи със собствениците на производства, имоти и сгради в промишлени зони Рупчовец и Забиница.

С тези срещи, кметът Кадев изпълнява поетите ангажименти преди избирането му за градоначалник за предприемане мерки за подобряване на инфраструктурата в промишлената периферия на Банско.

Облагородяването на зоните е свързано с изграждане на подземна инфраструктура, асфалтиране на вътрешната улична мрежа и осветление.

От дискусиите и разгледаните технически и юридически документи обаче става ясно, че трудностите са свързани с неуредени въпроси с частни терени. Това засяга най-вече реализирането на Подробен устройствен план за Забиница. За тази промишлена зона ще започне поетапно разработване и приемане на ПУП.

Производителите и занаятчиите, базирани в зона Рупчовец, поискаха подкрепа за излизане на нови пазари.

В отговор на това искане, кметският екип се ангажира да подпомага участието на местните производители на международни и национални изложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *