Избраха Адвокатски съвет на благоевградската колегия – Ненов, Дуков и Рангелова в топ 3

Избраха Адвокатски съвет на благоевградската колегия – Ненов, Дуков и Рангелова в топ 3

Адвокатите от Пиринско избраха 7-те членове на Адвокатския съвет. Най-много гласове – 109, е получил адвокат Пенко Ненов, следван от колегите му Красимир Дуков – 106, Цвета Рангелова – 105, Иван Димитров – 96, Мария Даскалова – 94, Мая Драгиева – 81, и Димитрина Харамлийска – 77. За резервни членове са избрани адвокатите Иво Стефанов – с 36 гласа, и Иван Тюхков – с 34 гласа.

При вота, който се проведе в събота в адвокатската колегия в Благоевград, в урната са пуснати 134 бюлетини, от които само две са обявени за недействителни. Седмината адвокати са получили много повече от минималните 66 гласа, което означава, че няма да има балотаж, заяви председателят на изборната комисия адвокат Рангел Бараков.

До този повторен избор на един от ръководните органи на благоевградската колегия се стигна, след като миналогодишният бе обжалван пред Висшия адвокатски съвет с мотив допуснати нарушения на изборните правила, като едно от основанията беше големият брой на невалидни бюлетини, пише „Струма“.

В крайна сметка решението на Избирателната комисия за избор на Адвокатски съвет бе отменено с окончателно решение на ВКС. На проведения в събота избор невалидните бюлетини бяха едва две, но не е изключено и този вот да бъде обжалван.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *