Изготвен е работен проект за улица „Промишлена” в Благоевград

Изготвен е работен проект за улица „Промишлена” в Благоевград

След 25 години обещания вече има изготвен работен проект за ремонта на улица „Промишлена“ в Благоевград. Пътният участък ще свързва директно кварталите „Еленово“ и „Ален мак“ от кръговото кръстовище при ЗМК с ул. „Ал. Стамболийски“ при стария гробишщен парк. Това силно ще улесни трафика и ще отпуши „тапите“ в най-натоварените часове на денонощието, заяви зам.-кметът по строителството инж. Венелин Трошанов.

Той обясни, че проектът се внася за съгласуване във всички институции, което се очаква да стане до 2 седмици, за да се издаде разрешение за строеж. Втората важна новина от строителното направление в Общинска администрация е, че в петък ще се открие ново арт пространство за културни събития и изложби. То е с големина 160 кв. метра в помещението на бившия клуб „Дръм“ под общинската галерия.

Пространството е реновирано, климатизирано и с монтирана нова вентилационна система и разполага освен с място за изложби и със сцена с художествено и сценично осветление.

Приключи ремонтът и обновяването на 15 автобусни спирки в града, до които са монтирани табла за афиши и жалейки и те вече се ползват от хората, отчете свършената работа инж. Трошанов. Той посочи още, че е приключило и разширението на гробищния парк с нови алеи, огради и осветление на площ от 3,5 дка.

До края на седмицата пък приключва монтажът на нова детска площадка зад бившия магазин „Валан“ на мястото, където беше заведението „Соларис“, а в съседство ще се монтира и беседка.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *