Издирват в Италия нашенец рецидивист с 9-годишна присъда за палежи

Вече девет месеца продължават опитите да бъде издирен и докаран от Италия, където се е укрил през есента на м.г. осъденият задочно на 9 години затвор жител на ямболското село Бояджик. 33-годишният Господин Минчев Илиев трябваше да застане пред Темида по обвинения за кражба акумулатор от съща в село Савино през нощта на 15 юни 2019 година, за палеж на дом в същото село часове по-късно и за опожаряване на лек автомобил „Фолксваген Голф“.

И трите престъпни деяния са извършени за по-малко от денонощие, предполага се че палежите на къщата и автомобила са били с цел заличаване на следите.

Господин Илиев има и една 6-годишна присъда за грабеж заедно с братята си Тодор и Янко от къща на своя съселянка в Бояджик от лятото на 2016-а година.

Щетите от двата палежа са на стойност 15 000 лв, и трите престъпления са в условията на опасен рецидив.

Установено е последното местонахождение на мургавия престъпник, който се е установил трайно при по-големия си брат в Северна Италия край малко градче, съобщиха запознати с хода на издирването. Очаква се реакцията на италианската полиция , на която преди няколко месеца още бил изпратен точният адрес. На няколко пъти били засичани опити на мъжа от разстояние чрез социалните мрежи да повлияе на свидетели, използвани са били фалшиви профили.

9-годишната присъда на Илиев може да бъде обжалвана пред апелативния съд в Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *