Издирват дупничанин, изчезнал след скандала с гард на Братя Галеви

43-годишният Янек Миланов от Дупница изчезна мистериозно след скандал с гард №1 на Братя Галеви, Васил Капланов – Каплата. Янек е в неизвестност от 31-и юли, когато негови близки подават сигнал в полицията, че нямат връзка с него. Служители на РУ – Дупница, са предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, Янек Миланов е обявен за общодържавно издирване на 1 август.

Районното управление продължава да работи активно по установяването на лицето, съобщи шефът на ОДМВР – Кюстендил, комисар Елиан Стамболийски.

Според данните от полицията, Янек Миланов работи в чужбина, по време на отпуските си се завръщал в родния град. „В полицията няма постъпили сигнали за отправяни заплахи към него. За времето от 2019 до 2020 г. е подал 2 сигнала в РУ – Дупница, за посегателство спрямо автомобила му – за счупено странично огледало и надраскана врата“, съобщават още от полицията. При един от последните инциденти с автомобила му той подава сигнал, а по-късно оттегля показанията си.

Любопитна подробност е, че Янек изчезва след скандал с гарда на Галеви – Каплата. „В четвъртък 31 юли, малко след 11.00 вечерта, лицето Васил Капланов, известен като един от хората на Братя Галеви, идва със собствения си автомобил пред блока, където живее Янек Миланов. Янек се качва в автомобила при Васил Капланов и от тогава е в неизвестност, малко след това и телефонът му е изключен“, разказват близки до дупничанина.

Преди това Янек Миланов споделил с роднини, че имат уговорка с Капланов да се срещнат, за да разрешат конфликта. В Дупница се говори, че Миланов е имал дългогодишна връзка с жената на Капланов – Петя. Именно това била причината за дългогодишния им конфликт. „Много се надяваме да не излязат предположенията ни верни, но толкова време да няма връзка с Янек не е добро. Дано не се е случило най-лошото, защото хората на Галеви не си поплюват, не остават сметките си неразчистени“, коментираха вчера приятели на Миланов.

От полицията бяха категорични, че се проверяват всички версии по случая, като не се изключва и вероятността за отвличане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *