Издъхна и майката на д-р Емил Вакльов – медицинската сестра Ава Вакльова

Трета смърт в лекарската фамилия Вакльови в белишкото село Краище, община Белица отново потъна в траур. Тази сутрин от коронавирус е издъхнала Ава Вакльова – майка на починалия д-р Емил Вакльов и съпруга на отишлия си дни по-рано д-р Муса Вакльов.

Битката с COVID-19 загуби и дългогодишната медицинска сестра в село Краище. Лекарите в столичната клиника „Пирогов” не успяха да я спасят от коварния вирус. Тя си отиде от този свят три дни, след като община Белица отдаде почит /на 31 август/ към паметта на уважаваните и обичаните й съпруг и син.

След минути ще е погребението на Ава Вакльова, тялото й ще бъде положено до гробовете на нейните син и съпруг в родното им село Бабяк.

Д-р Емил Вакльов също загуби битката с COVID-19. И той бе настанен за лечение в столичната клиника „Пирогов”, заедно с майка му.

На 23 август вечерта издъхна и бащата на д-р Емил Вакльов – д-р Муса Вакльов. Фамилията е от белишкото село Бабяк. Доктор Муса Вакльов бе личен лекар в родния си край, в село Краище, а д-р Емил Вакльов бе кардиолог в благоевградската частна болница „ПУЛС”.

Най-вероятно медиците са се заразили с Ковид-19, докато се лекували болни от голямо шивашко предприятие в Разлог, където наскоро избухна заразата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *