Изложба в Благоевград в памет на актрисата Бистра Дживджорска

Изложба в Благоевград в памет на актрисата Бистра Дживджорска

Изложбата „Нашето златно момиче“ в памет на сърцатата куклена актриса Бистра Дживджорска бе подредена в Регионален исторически музей-Благоевград. В навечерието на рождения й ден, с малък спомен за нея, но със сърца пълни с любов, се събраха близки, приятели и колеги, за да открият кът с част от нейния свят и изкуство.

Бистра Дживджорска (1953-2020) е актриса, творец, истински приятел и човек. Посветила живота си на кукленото изкуство, на това да дарява светлина и усмивка на детските лица, да пресъздава по най-точния и достъпен начин всяка приказка. А приказката не беше обикновена. В нея винаги трябваше доброто да побеждава злото, приятелството и добрите постъпки бяха най-ценният бисер.

Куклите, изработила за театъра и за децата на Благоевград, с желанието в очите на всяка една от тях да има светлина, да има живот, семейството реши дa остави като наследство на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, а други ще бъдат дарени на Куклен театър-Благоевград. Регионален исторически музей ще направи личен фонд на Бистра Дживджорска, който ще се съхранява в отдел „Нова и най-нова история“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *