Измама с паркирането в София! Пращаш SMS, таксуват те 2 пъти и не предупреждават за изтичането

Нова измама е пусната в ход в последните дни с платеното паркиране в София, алармират потърпевши пред Lupa.bg. От няколко дни броят на поставените „скоби“ върху колелата на леките автомобили е скочил главоломно заради проблеми с виртуалната система за плащане чрез мобилни телефони.

Пострадали от 30-левовата миза за махане на жълтото устройство като наказателна такса обаче твърдят, че сривовете са нарочни, а не случайни. Какво се случва?

Досега практиката на известяване при пращане на есемес за паркиране бе системата да връща „напомняне“ 5 минути преди изтичането на електронното талонче. Сега обаче има 10-15, а понякога и дори 20-минутно забавяне. Така шофьорите забравят да изпратят ново съобщение и при опит да го сторят, след като са се сетили, е твърде късно и автомобилите им вече са заскобени.

Другата шашма е поставяне на наказателния фиш в секундата, в която водачите пропускат есемеса.

Ужилени от нелоялните практики на Центъра за градска мобилност, чиито приходи са милиони левове, разказват, че има и трети сценарий – добросъвестен шофьор изпраща електронно талонче за 1 час, а е таксуван за 2, без да има нужда да ползва „зона“ за толкова дълъг период от време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *