Изолацията от коронавируса напълни селото на Майстора – Шишковци

Софиянци, както и от други градове и райони, които са купили къщи в селото на художника Владимир Димитров-Майстора, от дни са се установили в селото, бягайки от корона вируса, каза кметът Илияна Петрова.

Двата магазина – единият на Наркооп, другият е частен, в селото работят на пълни обороти и едва смогват на драстично увеличилите си клиенти. На се справят, уверява тя. Купуват се поголовно храни, мокри кърпи и перилни препарати, купненски пособия, пише кмета.бг. „Пазаруват като за последно, зареждаме всеки ден и рафтовете се опразват“, каза една от продавачките.

Заради художника Владимир Димитров Майстора, който е живял и творял около 30 години тук, а къщата, където е живял, е музей, заради прекрасната природа и разположението му – на брега на река Струма, Шишковци е предпочитана дестинация и много са закупените къщи в селото от кюстендилци, софиянци, както и от чужденци.

След обявяването на извънредното положение и разпоредените мерки при епидемията от корона вируса повечето от тях се установили в Шишковци, казва кметът Илияна Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *