Изписаха напълно здрав заразения англичанин от МБАЛ-Благоевград

78-годишният англичанин, който бе приет с коронавирус в инфекциозното отделение на благоевградската болница, вече е напълно излекуван и днес бе изписан.

Чужденецът, който живее от две години в Банско, бе транспортиран с линейка до затворения курортен град , тъй като това е единственият начин да премине през блокадата, пише „Струма“. Припомняме, че вчера с линейка на филиала на ЦСМП в Разлог, двама банскалии бяха докарани за лечение в МБАЛ- Благоевград.

По- възрастният бе приет с двустранна пневмония в отделението по реанимация, а другият в изолатора на инфекциозно отделение. На пациентите са иззети проби за КОВИД- 19 , които са изпратени за изследвания в Националната референтна лаборатория в София. Освен английския гражданин , вчера от инфекциозното отделение бяха изписани други трима пациенти , и към ранния следобяд хоспитализираните бяха шестима.

Ситуацията остава динамична , но благоевградските лекари са в готовност да реагират при увеличение на пациенти със съмнения за коронавирус, като за целта бяха взети навременни мерки –изолиран беше вторият етаж на инфекциозното отделение и предприет ремонт на тубдиспансера, който е предвиден за настаняване на заразени от КОВИД-19 при необходимост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *