Икономови се конкурират за оферта за 400 000 лв. за фестивал „Милениум” в Благоевград

Икономови се конкурират за оферта за 400 000 лв. за фестивал „Милениум” в Благоевград

Софийското дружество „Бългериан лайв мюзик“ ЕООД на Алекси Калев и консорциум „БГ Фест“ ДЗЗД влязоха в конкуренция да организират музикален фестивал „Милениум“ в Благоевград, който с ДДС струва над 400 хил. лв.

Събитието, планувано първоначално за юни и отложено заради коронавируса за септември, няколко пъти бе атакувано популистки от активни граждани и общински съветници с настояване заложените за провеждането му 333 333,33 лв. без ДДС да се пренасочат първо за борба със заразата, а после и за нов приют за бездомни кучета.

Обществената поръчка, първоначално обявена за март и изместена във времето заради извънредното положение, се състоя и председателят на комисията, зам. кметът по хуманитарните дейности Василиса Павлова, огласи имената на участниците, депозирали офертите си, пише „Струма“. „Бългериан лайв мюзик“ ЕООД е с опит в организирането на рок събития, сред които „Каварна рок фест“ и „Мидалидаре Рок“. Конкуренти в

„БГ Фест“ ДЗЗД са му фирма „Стройрент“ ЕООД с регистрация в столицата и управители Янек Балонски, Николай Кралев и Ганимир Ганчев, която е собственост на естонска фирма, софийската „Стейдж Мастерс“ ЕООД на Ивайло Иванов и благоевградската „Музикален център Икономов“ ООД на баща и син Томчо и Иван Икономови.

Ценовите оферти на кандидатите ще се отворят, след като комисията прегледа документите им и прецени дали отговарят на всички изисквания на възложителя.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *