Илияна Иванова: Чест е кандидатурата ми да бъде потвърдена от председателя на ЕК

Чест е моята кандидатура за български еврокомисар да бъде потвърдена от председателя на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен. Благодаря ѝ за доверието да ми повери един от най-важните ресори, свързани с бъдещето на Европа – този на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта. Това написа в профила си във Facebook Илияна Иванова от ГЕРБ-СДС, която бе предложена за следващ български еврокомисар от Урсула фон дер Лайен.

„Благодарение на усилията и успешната работа на Мария Габриел и нейния екип, този ресор включва най-голямата програма за научни изследвания в света – „Хоризонт Европа”. Заедно с “Еразъм+” и “Творческа Европа” общият бюджет на ресора е над 120 млрд. евро.

Сега предстои изслушване в Европейския парламент и потвърждаване на кандидатурата ми от Съвета“, посочва Иванова.

И допълва: „Убедена съм, че и ако европарламентът одобри моята кандидатура, с опита ми като член на Европейската сметна палата и Европейския парламент, ще гарантирам продължение на успешното изпълнение на поверените ми политики. Ще дам най-доброто от себе си България да продължи да бъде достойно представена в Европейската комисия!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *