Илко Стоянов и сваленият от съда Румен Томов водят в Благоевград

Рекордно ниски стойности на избирателната активност – 27,76% – в частичния местен вот за кмет на Благоевград отчитоха от Общинската избирателна комисия в областния център, предаде БНР.

Изборният ден вече приключи. Краят на изборния ден беше обявен с решение на Общинската избирателна комисия точно в 20:15ч. Оказа се, че възрастните хора са били по-активни пред урните, а затрудненията от машинното гласуване са пренебрежимо малко.

Най-ниска беше активността в секциите, разположени в двете ромски махали на града. Там са гласували средно 15%. През целия изборен ден около тези секции имаше засилено полицейско присъствие, което елиминира възможността за купен и контролиран вот.

Другото, с което бяха белязани частичните избори за кмет на Благоевград, беше липсата на жалби, както от щабовете на седмината кандидати, така и на сигнали за нарушения на изборния процес, подадени до полицията и прокуратурата.

Протоколите от първите секции вече са предадени в общинската избирателна комисия, а резултатите тях дават преднина на Илко Стоянов от „Има такъв народ“ и независимия Румен Томов, чиито правомощия бяха прекратени предсрочно.

Дали ще има балотаж ще стане ясно в края на деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *