Имунизационните пунктове в Благоевград масово почиват на Великден, но ето къде…

Имунизационните пунктове в Благоевград масово почиват на Великден, но ето къде…

Зелени коридори за ваксиниране срещу Ковид-19 ще работят и по великденските празници, считано от 30 април до 9 май, съобщиха от Единния информационен център. Повечето от действащите имунизационни пунктове в Благоевград, включително в РЗИ, Спешен център, държавната и частната болница, както и тези в кабинетите на общопрактикуващите лекари д-р Дафина Тачова и д-р Венцислав Даскалов обаче ще бъдат в почивка на великденските празници и няма да ваксинират. Някои ще подновят ваксинацията от 4 май, като имунизация ще се прави без прекъсване през целия период единствено в онкоболницата СБАЛО „Св. Мина“.

„Зеленият коридор при нас ще работи от 9 ч до 12 ч. По списък предстои реваксинация на 40-50 човека с „АстраЗенека”. Другите граждани, които желаят да се имунизират, ще бъдат ваксинирани с „Пфайзер”. Имаме готовност да сформираме екипи за ваксиниране. Това е нашият малък принос към здравето на нашите съграждани”, заяви пред в. „Струма“ управителят на болницата д-р Георги Георгиев.

Зеленият коридор в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ ще работи без прекъсване от 30 април до 9 май, разложката и Югозападна болница в Сандански и Петрич обаче ще почиват на Великден и Гергьовден и няма да правят ваксини. За сметка на това в Разлог и Банско имунизации ще се правят през този период в медицинските центрове. На територията на Благоевградска област са разкрити 21 имунизационни пункта за ваксиниране срещу Ковид-19, които към момента са предпочитани поради липсата на достатъчно доставки за личните лекари.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.