Иновативни UV системи дезинфекцират непрекъснато въздуха в автобусите на „Юнион Ивкони“, „Етап Адресс“ и „Груп Плюс“

Иновативни UV системи дезинфекцират непрекъснато въздуха в автобусите на „Юнион Ивкони“, „Етап Адресс“ и „Груп Плюс“

Колкото и дълго да е пътуването с автобус, можете да бъдете сигурни, че въздухът на борда е пречистен, ако сте избрали за превозвач „Юнион Ивкони”, „Етап Адресс” или „Груп Плюс”.

Без бактерии и вируси и най-важното – без упорития  COVID-19.  Защото въздухът в автобуса се дезинфекцира в затворен тип облъчвател, който убива всички микроорганизми без да отделя вредно лъчение в помещението. Мярката е предприета от компанията „Транспект“ АД, която е собственик на трите най-разпознаваеми автобусни бранда у нас, с цел да се осигури безопасно пътуване в условията на продължаващата пандемия от COVID-19. Това е част от завършения вече цикъл на дезинфекция, който се прилага при превоза на пътници – от външната дезинфекция на корпуса на автобуса през вътрешната дезинфекция на салона до осигуряването на чист въздух по време на пътуването.

Светодиодните UVС облъчватели, инсталирани в автобусите на „Юнион Ивкони“, „Етап Адресс“ и „Груп плюс“ са сертифицирани за съответствие след тестване в Лабораторията по „Дезинфекция, стерилизация и биоиндикатори“ към Националния център по заразни и паразитни болести. Устройствата облъчват с голяма мощност преминаващия през уреда въздух, в който се намират вируси, бактерии и други зловредни микроорганизми и ги унищожават напълно. Изпитването на този вид UV системи показва над 98% редукция, което на практика означава пълно изтребване на микрофлората и то след работа на уреда в продължение само на час и половина. Това сочат изчисленията за обема на един голям автобус.

Пряко впечатление от работата на тези устройства има д-р Димитър Панев, ортопед травматолог с дълъг професионален опит в Самоков и в София. От половин година в болницата, в която той основно работи, са монтирани същия тип затворени UV системи и се отчита ефект на пълна безопасност за пациентите и медицинския персонал. Ултравиолетовите лъчи се използват от години в болничните заведения за дезинфекция, припомня д-р Панев. Но в случая те действат в затворения корпус на уреда като унищожават ДНК/РНК на микроорганизмите и така блокират тяхното размножаване и развитие. Директно лъчение върху хората няма, не се отделя и озон.

Монтираните в салона на автобуса устройства са пригодени за непрекъснат цикъл на работа. Така независимо къде и колко дълго пътуват, хората могат да бъдат сигурни, че въздухът на борда се поддържа чист. И не могат да се заразят без значение дали автобусът е пълен и колко често пътниците в него се сменят.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *