Интензивен трафик на вход и изход на ГКПП „Кулата“

Интензивен е трафикът на границата с Гърция, Сърбия и Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“. На границата с Република Гърция е възстановено пропускането на товарни автомобили през ГКПП „Капитан Петко войвода – Ормениеон“ в двете посоки.

Товарни автомобили преминават и през ГКПП „Кулата – Промахон“, където трафикът е интензивен за леки и товарни автомобили на вход и изход. На ГКПП „Маказа – Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. От 07.08.2020 на ГКПП „Маказа“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“, по информация на гръцките гранични власти, всеки ден от 23.00 ч. до 07:00 ч. през пункта няма да се пропускат лица и МПС, независимо от тяхната националност. Не е посочен краен срок на ограничителните мерки.

От 22 юли 2020 г. през ГКПП „Илинден – Ексохи“ и ГКПП „Ивайловград – Кипринос“ гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната ще важи до 15 август 2020 г.

Влизането на туристи е възможно само през ГКПП „Кулата – Промахон“, с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

До 31 август 2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR-код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *