Искат от родители 1200 лева за пречиствател на въздуха в школото

Скандални започват да стават директорските решения в някои училища в страната заради предстоящия старт на годината. 1200 лева искат от родителите на деца в столично школо, за да се купи пречиствател за въздух за класната стая, оплакват се потърпевши пред „Лупа“.

Въпреки че мерките за справяне с пандемията в условията на учебна година са ясно разписани и от държавния здравен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев и одобрени от общините, на места директорите спускат свои заповеди за процеса, включително със специални изисквания към родителите.

Никъде в наредбите не се споменава такова задължение за озонатор или дезинфектант за въздух и по правило това би трябвало да се случи по желание, защото в противен случай би минало през задължителен конкурс за избор на фирма-доставчик на уреда, за да се спазят конкурентните начала.

Освен това се оказва, че децата на много места ще учат по модули, които ще се сменят ежедневно, а програмата за учениците в болшинството школа и към днешна дата не е известна. Родителски срещи се насрочват масово за дните след 15 септември, при това за ключови класове като пети, седми и 12-и. Няма яснота дори коя смяна са учениците в по-големите заведения в столицата, където двусменният режим е в сила, оплакват се още родителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *