Испания спира всичко, което не е от първостепенно значение

Испания, която е на второ място в света по брой починали от коронавируса, ще спре за две седмици всички икономически дейности, които не са от първостепенно значение, за да се бори с разпространението на епидемията, обяви премиерът Педро Санчес, цитиран от АФП.

„Всички работещи в дейности, които не са от първостепенно значение, ще трябва да си стоят у дома в следващите две седмици“, заяви Санчес, следвайки примера на Италия, която е с най-много жертви от коронавируса.

Хората, които са спрели работа, ще получат обичайните си заплати, но ще трябва да наваксат пропуснатите работни часове на по-късна дата, добави Санчес.

Мярката е в сила от 30 март до 9 април.

„В Испания най-трудните часове предстои да настъпят, вирусът ни поразява с безмилостна жестокост“, заяви още Санчес, цитиран от ДПА.

Армията освен това ще се притече на помощ за транспортиране на труповете на починалите в следствие на усложнения от заразата, предаде ДПА, като се позова на здравното министерство.

В Испания за последните 24 часа починаха 832 души, а общият брой на смъртните случаи нарасна до почти 5700. Общият брой на заразените пък възлиза на 72 000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *