Италия с черен рекорд: Нови 969 починали от коронавируса за ден!

Италия отново излиза с мрачна статистика за заразените и починали от коронавируса. Страната съобщава за още 969 починали от Ковид-19. Това е най-големият брой смъртни случаи за един ден. Общо смъртните случаи там вече са 9134, предадоха ДПА и БТА.

Въпреки ужасяващите цифри, се твърди, че пикът на случаите на заразяване с коронавирус в Италия предстои, заяви днес ръководителят на италианския национален здравен институт Силвио Брусаферо, цитиран от Ройтерс.

Италианските власти предупредиха, че ще се наложи срокът на карантината, наложена заради коронавируса, да бъде удължен и след 3 април.

Брусаферо изтъкна, че пикът на пандемията още не е достигнат.

Италия беше първата западна държава, в която бяха въведени ограничения на движението. Всички неналожителни дейности бяха забранени до 3 април. Председателят на правителствения съвет по здравните въпроси Франко Локатели заяви пред журналисти, че срокът на мерките ще трябва да бъде удължен.

Подчертавайки силно заразната природа на вируса, италианската национална федерация на лекарите, хирурзите и ортодонтите заяви днес, че до този момент са починали 46 техни колеги, много от които са практикували в градове в Северна Италия.

В публикувано днес отворено писмо над 300 лекари и учени призовават правителството да им позволи да използват собствените си лаборатории за разширяване на дейността по извършване на тестове и установяване на леките и асимптоматични случаи на заразяване с коронавируса, които сега остават нерегистрирани. Към настоящия момент тестове правят само няколко специализирани лаборатории, което означава, че истинският брой на заразените не е известен, изтъква федерацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *