И ген. Мутафчийски се имунизира срещу COVID-19: Нашето оръжие дойде!

Днес започна ваксинирането на част от личния състав на Военномедицинска академия (ВМА) срещу коронавируса.

Първият ваксиниран в лечебното заведение бе генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. След него личен пример дадоха и редица важни имена в родната медицина, сред които проф. Никола Владов, проф. Крум Кацаров, проф. Илия Салтиров и др.

Малко по-рано днес първият имунизиран в страната бе здравният министър проф. Костадин Ангелов. Така ген. Мутафчийски е втората ваксинирана знакова фигура у нас.

Измина една много тежка година. Дано затворим годината и всички мъки да останат зад нас. Ние се намираме във война, но нашето оръжие дойде – в тези малки флакончета, заяви генералът за ваксините срещу COVID-19.

„Това оръжие ще ни спаси и ще ни върне близките ни – нашите деца и семейство. Ние сме длъжни и имаме необходимост да върнем целувката и прегръдката с нашите близки“, каза още той.

Преди манипулацията бе измерено кръвното на началника на ВМА, което беше 130/80 с пулс 90. Честно казано не се усеща нищо. Очаквах повече. Не ме е страх, разкри секунди след ваксинацията ген. Мутафчийски.

Първите имунизирани 15 лица са наистина знакови за ВМА – това бяха хората на първа линия, те извършиха най-сложните операции на COVID заболели и пациенти с други болести, които не можем да спрем. През първата вълна на имунизация ще бъдат ваксинирани 20 медицински сестри, 17 санитари, всички останали са лекари, коментира началникът на ВМА.

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски показа и картончето си за имунизацията. „Втората ми имунизация ще е след не по-малко от 21 дни“, разкри ген. Мутафчийски.

Ние вярваме в науката и сме убедени, че всеки един трябва да се ваксинира, за да се спре тази агония. Колкото повече се бавим, толкова повече време даваме на вируса да мутира, категоричен бе ВМА шефът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *