И гърците проверяват при излизане за неплатени глоби и нарушения

И гърците проверяват при излизане за неплатени глоби и нарушения

Ако имате неплатен фиш за превишена скорост или други санкции и нарушения в Гърция, при излизане от страната ще се наложи да ги платите. За това сигнализират читатели на в. „Труд“. На българо-гръцката граница вече се правят проверки и от страна на съседите за всякакви нарушения.

При сканиране на личната ви карта граничните власти получават информация не само за неплатени пътни фишове, но и за други наложени глоби като санкция за неносене на маска, нарушаване на обществения ред и други.

Проверката всъщност затруднява единствено тези, които имат нарушения, а за останалите пътници не е проблем, защото става бързо и не води до допълнителни опашки, въпреки все по-натоварения по принцип трафик.

Пътуващите към Гърция трябва да имат предвид, че с антигенни тестове може да се влезе при съседите, само ако информацията за тях е вкарана в електронни здравни сертификати, каквито към момента не се издават.

Гръцките власти не признават антигенните тестове на хартия, затова влизането става единствено ако представите сертификат за ваксина при изминали поне 14 дни от втората игла, стар антигенен или PCR тест за прекаран COVID-19, който е с давност поне 2 месеца и нямате изтекли 9 месеца от установяване на заразата или с отрицателен PCR, направен до 72 часа преди пътуване.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.