Йотова: Ако се наложи, трябва да изтеглим българите от Русия

Йотова: Ако се наложи, трябва да изтеглим българите от Русия

Ако се наложи, България трябва да изтегли българите от Русия. Това каза Илияна Йотова пред журналисти, след като лидерът на частната армия „Вагнер” Евгений Пригожин обвини Министерството на отбраната, че е обстрелвало негови позиции и е убило 2 000 бойци от групировката. Пригожин заяви, че започва да си отмъщава и призова войниците си за тръгнат към Москва в „Поход за правосъдие“.

„За съжаление войната стигна до етап, в който много трудно ще има връщане назад. Продължавам да смятам, че е необходим световен форум, на който да се разгледа конфликтът в Украйна. Надявам се МВнР е в постоянна връзка с нашето дипломатическо представителство в Москва“, обясни Йотова. От външното ни министерство съобщиха за БТА, че следят ситуацията в Русия.

Сили на „Вагнер“ са поели контрол над военни обекти край Воронеж. Градът е едва на 560 километра от столицата на Руската федерация.

Руският президент Владимир Путин потвърди за овладяването на Ростов на Дон от силите на „Вагнер“, описвайки положението като „сложно“.

Путин изрази благодарност за усилията на „Вагнер“ срещу Украйна в Донецк, но окачестви действията на Пригожин като „държавна измяна“.

„Руската армия е получила необходимите заповеди. Всеки, които вдигне оръжие срещу армията, е предател“, заяви още руският държавен глава.

Евгений Пригожин настоя руското командване и министърът на отбраната Сергей Шойгу да се явят в югозападния град.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *